Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

5. Σε Σκοτεινά Μονοπάτια

Το αυτοκίνητο με το σκούρο μπλε χρώμα μπήκε στο πάρκινγκ του πολυόροφου κτιρίου. Προχώρησε αρκετά μέσα και σταμάτησε σε ένα σημείο σχεδόν άδειο. Η πόρτα του άνοιξε και ο μαυροντυμένος άντρας βγήκε μέσα από αυτό κρατώντας στα χέρια του έναν φάκελο. Με βήμα βαρύ και σταθερό κατευθύνθηκε προς τον ανελκυστήρα. Περίμενε ανυπόμονα να έρθει ο θάλαμος. Οι πόρτες άνοιξαν. Μπήκε μέσα και με το που έκλεισαν πίσω του έβγαλε ένα μικρό κλειδί από τη τσέπη του παντελονιού του. Το έβαλε σε μια υποδοχή στο τοίχωμα του θαλάμου. Τότε τα φώτα χαμήλωσαν και το ασανσέρ ξεκίνησε να πηγαίνει προς τα κάτω. Το περίεργο ήταν πως στο πλάι με τα κουμπιά μόνο πάνω μπορούσες να πας. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα οι πόρτες άνοιξαν και ο άντρας αντίκρισε έναν μακρύ διάδρομο με πολλές πόρτες δεξιά κι αριστερά. Ήταν μόλις η τρίτη φορά που τον καλούσαν εκεί για να δώσει αναφορά αυτοπροσώπως. Προχώρησε λίγο βιάστηκα προς το δωμάτιο που ήταν στην αντίθετη πλευρά του διαδρόμου. Με τις άκρες των ματιών του έβλεπε τι υπήρχε μέσα στα δωμάτια που προσπερνούσε. Τα περισσότερα ήταν γεμάτα με όλων των ειδών τα όπλα. Περίστροφα, πολυβόλα, μαχαίρια διαφόρων τύπων, σιδερένιοι λοστοί, χειροβομβίδες, εκρηκτικοί μηχανισμοί, μέχρι και σπαθιά. Σε ένα δωμάτιο ήταν ακουμπισμένα στο έδαφος δύο πτώματα, μιας γυναίκας και ενός άντρα. Ήταν μάγοι κι δυο, κάτι που δε χρειαζόταν να το μαντέψει. Σε ένα άλλο τρεις με τέσσερις άντρες συζητούσαν έντονα μα δεν έδωσε σημασία στο τι έλεγαν. Η έγνοια του ήταν στο τι θα συναντούσε πίσω από τη κλειστή πόρτα που πλέον στεκόταν μπροστά της.

Χτύπησε μια φορά. Μια βραχνή αντρική φωνή ακούστηκε αμέσως...

"Πέρασε."

Μπήκε στο σκοτεινό και απίστευτα λιτό δωμάτιο έχοντας έναν κόμπο στο λαιμό του. Κι όμως, αν και εκπαιδευμένος εκτελεστής, ήταν φοβισμένος. Είδε μια καρέκλα κοντά του. Στο βάθος ένας άντρας στεκόταν όρθιος δίπλα σε ένα ξύλινο γραφείο. Το χαμηλό και αναμμένο φωτιστικό που υπήρχε πάνω σ' αυτό τον φώτιζε μέχρι το ύψος του θώρακα περίπου. Παραπάνω το μόνο που μπορούσε να διακρίνει ήταν πως αυτός ο άντρας ήταν σχετικά νέος και ότι είχε ένα αρκετά μεγάλο μούσι. Και τότε ο άντρας μίλησε με απότομο τόνο στη φωνή του...

"Θα περιμένω πολύ ώρα; Δεν έχω χρόνο για χάσιμο. Κάτσε στη καρέκλα."

Κάθισε αμέσως χωρίς να βγάλει ούτε ψίθυρο.

"Λοιπόν σου ανέθεσαν κάτι και όπως με πληροφόρησαν το έμαθες. Σε ακούω."...σταμάτησε για λίγο..."Πως είπαμε πως σε λένε;"

"Jonathan...Jonathan Jameson με λένε. Έμαθα το όνομα που μου ζητήσατε...Christopher Winterblood ονομάζεται ο μάγος και είναι εξαιρετικά ισχυρός."

Ο άντρας παραμένοντας πάντα στο ημίφως πέταξε με θυμό στον απέναντι τοίχο το κινητό που κρατούσε στο χέρι του και το έκανε κομμάτια.

"Είσαι σίγουρος;"

"Ναι κύριε, απόλυτα σίγουρος. Είμαι βέβαιος για την εγκυρότητα της πηγής μου."

Η δυσφορία του συνομιλητή του αυξήθηκε. Ξαφνικά άρχισε να φωνάζει...

"Μα πως είναι δυνατόν; Δε μπορεί να συμβαίνει αυτό! Πες μου τι άλλο ξέρεις;"

Ο ξαφνιασμένος Jonathan απάντησε με δισταγμό...

"Όχι πολλά. Απλά ότι είναι γύρω στα 30 και πως έχει μαζί του και μια κοπέλα, μάγισσα κι αυτή. Περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και φωτογραφίες τους που τράβηξα εγώ ο ίδιος θα βρείτε στο φάκελο που έχω μαζί μου."

Επικράτησε σιωπή που δε κράτησε για πολύ...

"30;"...φώναξε έκπληκτος..."Μπορείς να φύγεις τώρα, αφού πρώτα μου αφήσεις τον φάκελο...Και Jonathan θέλω να μαθαίνω οποιαδήποτε νέα πληροφορία αμέσως."

"Τους έχω από κοντά κύριε. Θα σας ενημερώνω το γρηγορότερο δυνατό."

Ο άντρας προσπαθώντας να βρει λίγη από τη ψυχραιμία που μόλις έχασε πρόσθεσε κάτι τελευταίο...

"Πόσο καιρό είσαι στην οργάνωσή μας;"

"Είμαι εδώ στην Spellbound 7 μήνες τώρα. Σας το υπόσχομαι κύριε δε θα σας απογοητεύσω. Θέλω όσο τίποτε άλλο να συμβάλλω στην εξάλειψη αυτής της απειλής που αποτελεί η μαγεία."

"Ωραία. Διακρίνω μεγάλη αποφασιστικότητα και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό. Είσαι ελεύθερος να φύγεις. Μέσα στις επόμενες ώρες θα λάβεις τις νέες σου εντολές. Ήρθε η στιγμή για λίγη δράση ακόμη."

Ο Jonathan σηκώθηκε από την άβολη καρέκλα, άφησε τον φάκελο στο γραφείο, χαιρέτησε απλά κουνώντας το κεφάλι του και έφυγε χωρίς άλλη καθυστέρηση. Είχε όμως μια απορία. Γιατί ο αρχηγός της Spellbound ήταν τόσο μυστικοπαθής με τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης; Συνειδητοποίησε πως ούτε το όνομά του δεν ήξερε και αναρωτήθηκε τι το διαφορετικό είχε αυτός ο Christopher. Δε προσπάθησε ωστόσο να αναζητήσει μια εξήγηση. Δεν ήταν ώρα για κάτι τέτοιο. Ανέβηκε στο ισόγειο, μπήκε στο αυτοκίνητό του, άφησε το κινητό του στη θέση του συνοδηγού, πήρε μερικές βαθιές ανάσες και ξεκίνησε.

Είχε περάσει μία ώρα από τη συνάντηση με τον αρχηγό και εξακολουθούσε να οδηγεί. Δεν είχε ακόμη κάποιο προορισμό. Μια βόλτα όμως με το αυτοκίνητο στους δρόμους της Νέας Υόρκης πάντα τον χαλάρωνε και του έδινε αυτοσυγκέντρωση. Τότε το κινητό του τηλέφωνο άρχισε να κτυπά. Απάντησε αμέσως αφού ήξερε ποιος ήταν. Μια άγνωστη φωνή του είπε..."Σε μερικά δευτερόλεπτα θα λάβεις ένα μήνυμα με μια διεύθυνση και μια φωτογραφία. Φρόντισε το θέμα όσο πιο σύντομα μπορείς."...και χωρίς να περιμένει απάντηση έκλεισε τη γραμμή. Συνέχισε να κρατά το τηλέφωνό του περιμένοντας το μήνυμα που τελικά δεν άργησε καθόλου. Το άνοιξε, διάβασε το κείμενο με τη διεύθυνση και είδε τη φωτογραφία.

"Κρίμα."...Είπε κοιτάζοντάς την με ένα βλέμμα ψυχρό, κενό από συναισθήματα.

Άφησε το κινητό του και πάλι στη θέση του συνοδηγού...Και η οθόνη του εξακολουθούσε να δείχνει τη φωτογραφία του επόμενου στόχου του...τη φωτογραφία της Amy.

39 σχόλια:

  1. Ωρε θα γίνει χαμός! Ειχα μείνει στο 3 και σημερα διαβασα τα αλλα δυο.. έφαγα μια κούπα αμύγδαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνει!! αμέ!!! Να σαι καλά!! και τα αμύγδαλα και νόστιμα και θρεπτικά!!! :) Φιλιά!!! :)

      Διαγραφή
  2. καλησπερα.... παντα πανω στο κρισιμοτερο την αφηνεις την ιστοριουλα... ανυπομονω για τη συνεχεια,ομως μην αργεις τοσο γιατι ξεχναμε τι διαβασαμε πριν (θα μου πεις υπαρχει εκει διαβασε το) αλλα αλλο ειναι να αναρτουνται πιο κοντα χρονικα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!! Καλό μήνα!!! Η συνέχεια όπως είπα πολλές φορές έρχεται αύριο...Σας άκουσα και είπα να μη την αργήσω παραπάνω :) Φιλιά!!! :) :)

      Διαγραφή
  3. Κοιτούσα τόσες μέρες για την συνέχειά σου...
    δύσκολα μου βάζεις τώρα, πως να σκοτώσει αυτήν ειδικά ??
    Αν και νομίζω πως δεν θα το κάνει ο ηρωάς σου, θα βρει τρόπο
    να την εξαφανίσει χωρίς να την σκοτώσει!!!

    φιλάκια Λεβιάθαν, καλό κουράγιο για την συνέχεια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας την άργησα δυστυχώς...θα επανορθώσω όμως :) Ο Jonathan δε νομίζω να έχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το να σκοτώσει την Amy ή οποιονδήποτε άλλον... :) Να σαι πάντα καλά!! Πολλά φιλιά και καλό μήνα εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  4. δύσκολα τα πράματα!
    αρχίζουν οι μπελάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολα! Αρχίζουν...από αύριο με το καλό! Καλό μήνα!!! :)

      Διαγραφή
  5. Φίλε μου γράφεις καταπληκτικά. Μπορεί να αργώ να διαβάσω την ιστορία σου αλλά το κάνω πάντοτε γιατί ο τρόπος γραφής σου, είναι του γουστου μου! Συνέχισε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Όλα είναι εικόνες που γίνονται στη συνέχεια κείμενο :) Πολλά φιλιά και καλό μήνα εύχομαι!!

      Διαγραφή
  6. Λεβι μου οπως ξερεις ειμαι φαν-ατικη σου! Ξερω οτι εχεις πολλες ασχολιες, αλλα μην αργεις τοσο pleaseeeee!!! Τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά!!! Έχω πολλές ασχολίες και γι' αυτό αποφάσισα να κόψω μερικές (δυστυχώς τις κριτικές, για την ώρα) για να αφοσιωθώ στην ιστορία και να γράφω πιο σύντομα...Σε ευχαριστώ!! πολλά φιλιά και καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχο!!!Κάθε φορά που διαβάζω την εξέλιξη της ιστορίας σου έχω ακόμα περισσότερη αγωνία για το τι θα γίνει μετά!!!Ήδη μπορώ να φανταστώ κάποια κομμάτια της συνέχειας απο την ιστορία της Amy!Και πάλι να σου πω οτι γράφεις τέλεια, η ανάγνωση της ιστορίας σου είναι πραγματική απόλαυση!Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Σπυριδούλα!! Το κομμάτι που έγραψα για τον δελφινοδιαγωνισμό έχει μερικά "spoilers" αλλά πολύ μικρά είναι η αλήθεια...Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Όλοι σας μου δίνετε όρεξη για τη συνέχεια!! Φιλιά και καλό μήνα!!! :)

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σας! Θα απαντήσω σε όλους σας ξεχωριστά με τη πρώτη ευκαιρία. Απλά θα ήθελα να πω πως το επόμενο κομμάτι θα μπει όχι σε τρεις εβδομάδες όπως κάνω τελευταία αλλά τη Τετάρτη που μας έρχεται...σε λίγες μέρες δηλαδή...Φιλιά και καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ααααααα τωρα αρχιζει το καλο....!!! :-)
    Ανυπομονουμε για το επομενο....τελεια που θα το ανεβασεις πιο γρηγορα! :-)
    Φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα αρχίζει και έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας! Να σαι καλά!! Πολλά φιλιά! Καλό μήνα!!! :)

      Διαγραφή
  10. Καλά διάβασα 3 επεισόδια και έφαγα όλα τα νύχια μου απ'την αγωνία
    πιστεύω να μ'αφήσεις κανένα ώσπου να τελειώσει!χα!χα!

    Φιλιά θαλασσινά για καλό ΣΒΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε!!! :) M' αρέσει που τα λες επεισόδια!! Και εγώ τις περισσότερες φορές έτσι τα αντιμετωπίζω! :) Κρίμα βέβαια για τα νύχια σου :) :) Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Zoyzoy μου!!! Πολλά φιλιά και καλό μήνα εύχομαι!!

      Διαγραφή
  11. Ααααααμάν! Γιατί το κορίτσι βρε παιδί μου;
    Καλά, εσύ ξέρεις καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You 'll see tomorrow... :) Πως το μιλάω και το αγγλικό τρομάρα μου! :) Φιλιά και καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  12. Σιγά μην πειράξει την Amy! Θα τον κάνει με τα κρεμμυδάκια ο Christopher (I hope)! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. απόλαυση η ιστορία όπως εκτυλίσσεται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κατσε κατσε ο ντομινικ ειναι ο εκτελεστης δλδ η εγω καταλαβα λαθος..και δεν πιστευω να παθει τιποτα η amy.....περιμενω 5 κ 6...φιλια...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Jonathan είναι ο εκτελεστής και στο επόμενο κομμάτι θα δεις τι θα γίνει με την Amy :) φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  15. Leviathan,
    μια χαρά το πας!!!!!! Όσο προχωρά τόση πιο πολύ αγωνία έχει!!!!
    Πολύ καλό, γείτονα!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!! Περιμένω συνέχεια την Τετάρτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα ή καλύτερα καλησπέρα πλέον γειτόνισσα! Σε ευχαριστώ!!!! :) Φιλιά πολλά!! Καλή πρωτομαγιά!!

      Διαγραφή
  16. ναι ο τζοναθαν ειναι ο εκτελεστης αλλα πως ηξερε τοσα, μηπως ο τζοναθαν κ ο ντομινικ ειναι το ιδιο προσωπο..πως ηξερε το επιθετο του κριστοφερ, αφου το ειπε στον ντομινικ οταν του εδωσε το στιλετο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά δε θα έπρεπε να πω τίποτε...Δε θέλω να προδίδω το οτιδήποτε από τη συνέχεια :) Αλλά επειδή είμαι καλός άνθρωπος :) θα πω μόνο πως ο Jonathan και ο Dominic είναι διαφορετικά πρόσωπα :) Πολλά φιλιά και καλό μήνα εύχομαι!!

      Διαγραφή
  17. εισαι γλυκας...ευχαριστω...φιλια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ που δίνεις σημασία στα κείμενά μου και ασχολείσαι γενικότερα!! Να σαι καλά! Και άλλα φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Θα τρελαθούμε από την αγωνία... γράφεις υπέροχα!!μπράβο σου!! Τα διαβάζω πολλά μαζί, όταν έχω χρόνο, αλλά δεν το παραλείπω!!Έχεις πολύ ωραίο τρόπο γραφής!καλό μήνα και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!! Να σαι καλά!! Ίσως πολλά μαζί είναι καλύτερα :) Τώρα μπορείς να βρεις και τη συνέχεια!! Σας το έβαλα γρήγορα όπως το υποσχέθηκα! Φιλιά πολλά και καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  19. εξάλειψη της μαγείας???!!! όχι αυτό ποτέ δεν θα μπορέσει να το κάνει κανείς!!! ΠΟΤΕ!!!!
    φιλί και πάω για τη συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι θα το προσπαθήσουν...το προσπαθούν...για να δούμε! :) φιλιά και καλό σου βράδυ!!!

      Διαγραφή