Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

14. Για Πάντα

Ο Μάρκος είχε στην αγκαλιά του την Έλενα. Τη κρατούσε όσο πιο κοντά του μπορούσε εκεί πίσω από τον τάφο των γονιών του. Οι ακτίνες του ήλιου γέμιζαν τον χώρο για αρκετή ώρα ακόμη, κάτι που τους κρατούσε ακινητοποιημένους, αναγκασμένους να μένουν όσο πιο μαζεμένοι μπορούσαν με σκυμμένο το κεφάλι. Όταν επιτέλους η πύρινη σφαίρα του ήλιου ανέβηκε ψηλά στον ουρανό και οι ακτίνες του σταμάτησαν να μπαίνουν απευθείας μέσα στο δωμάτιο σκέφτηκε πως ήταν η στιγμή να κάνει κάτι. Έδωσε ένα φιλί στην Έλενα, της είπε να μείνει εκεί προφυλαγμένη και σηκώθηκε. Το φως που υπήρχε άφθονο δε μπορούσε να τον σκοτώσει πλέον αλλά αργά και σταθερά άρχισε να του καίει το δέρμα. Έπρεπε λοιπόν να βιαστεί. Με γρήγορες αλλά επώδυνες κινήσεις πλησίασε στη πόρτα και σπρώχνοντας τα δύο της μέρη την έκλεισε. Σκοτείνιασε αμέσως προς ανακούφιση και των δύο. Τα εγκαύματα μέσα σε δευτερόλεπτα επουλώθηκαν. Η Έλενα σηκώθηκε και ήρθε δίπλα του. Τον αγκάλιασε, τον φίλησε ξανά και για μερικά λεπτά έμειναν αγκαλιασμένοι, ακίνητοι, χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα. Αυτή η ηρεμία τους είχε λείψει τόσο πολύ. Λίγο αργότερα η Έλενα έσπασε τη σιωπή λέγοντας...

"Λυπάμαι πολύ Μάρκο. Δε μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να νιώθεις με την κατάληξη αυτή. Μόλις συνειδητοποίησα πως ο βρικόλακας της επίθεσης ήταν ο Γκάμπριελ, ο δημιουργός σου, ήξερα πως το σχέδιό μας έπρεπε να το εγκαταλείψουμε. Είχαμε πει να τον αιφνιδιάσω με την εμφάνισή μου και να του καρφώσω στη καρδιά το αιχμηρό ξύλο που μου έχεις αφήσει εκεί στην άκρη. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα το έκανα, θα το προσπαθούσα τουλάχιστον, όχι όμως στη περίπτωση του Γκάμπριελ. Ήξερα πως δε θα το ήθελες. Δε νομίζω να μπορώ να τον συγχωρήσω που πήρε τόσο άδικα τη ζωή ίσως της πιο αγαπημένης μου φίλης, της Σάρα. Αλλά πραγματικά τον λυπάμαι. Δε του άξιζε τέτοια τύχη. Όχι μετά από όλα αυτά που μου είχες πει γι' αυτόν, για το πόσο σου στάθηκε, ποσό φίλος σου ήτανε. Κρίμα...."

Ο Μάρκος δε μιλούσε. Ήταν ακόμη σαστισμένος από την αναπάντεχη εξέλιξη.

"Δεν έπρεπε να δώσει τέλος στη ζωή του. Μπορούσαμε να φύγουμε όλοι μαζί από εδώ"...είπε μετά από λίγο...

Η Έλενα τον κοίταξε γλυκά μέσα στα μάτια του έχοντας το χέρι της στο πρόσωπό του και του είπε..."Ξέρεις ότι κάτι τέτοιο δε μπορούσε να γίνει. Όχι μετά από τόσο αίμα, μετά από αυτά που έκανε για δεκαπέντε χρόνια. Αν ήταν όντως ο άνθρωπος που μου είπες το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έκανε αυτή την επιλογή. Πρέπει όμως να δούμε τι θα κάνουμε, ο χρόνος περνάει."

"Ναι έχεις δίκιο. Πριν όμως, πες μου...πως είσαι εσύ; Πως αισθάνεσαι ως βρικόλακας;"

Του χαμογέλασε..."Περίεργα. Μάλλον θα το συνηθίσω."

Ο Μάρκος σήκωσε τη Σάρα και την έβαλε σε μια κρύπτη στον αριστερό τοίχο του μικρού μαυσωλείου. Οι γονείς της δε θα μάθαιναν ποτέ τι συνέβη στη κόρη τους. Η Έλενα ήθελε πολύ να τους βρει και να τους πει κάτι...το οτιδήποτε...Αυτό όμως θα έμπλεκε πολύ τα πράγματα και καταλάβαινε πως δε γινόταν να το κάνει.

Οι ώρες κύλησαν βασανιστικά. Ο τάφος άρχισε να μοιάζει με φυλακή. Ανυπομονούσαν να φύγουν και να αφήσουν πίσω τους τα τελευταία γεγονότα.

Νύχτωσε. Περίμεναν λίγο ακόμη μέχρι το σκοτάδι έξω να γίνει αρκετά πυκνό. Η στιγμή είχε επιτέλους έρθει. Τα δάκρυα, ο πόνος, η αγωνία, η μοναξιά ανήκαν πια στο παρελθόν. Άνοιξαν τη πόρτα...πιάστηκαν χέρι χέρι...προχώρησαν μέσα στο σκοτάδι και χάθηκαν μέσα σ' αυτό...Βρικόλακες και οι δύο...αγαπημένοι...για πάντα.

Τέλος

18 σχόλια:

  1. Εγώ τελικά ήμουν τυχερή που διάβασα την ίδια μέρα όλα τα ποστ. Όπως τις σειρές που παίρνεις το DVD και βλέπεις όλα τα επεισόδια μαζεμένα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις. :)
    Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου, Leviathan.
    Ελπίζω να ακολουθήσουν κι' άλλες.

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Lilith
    Καλησπέρα!! Είσαι όντως η τυχερή που τη διάβασες ολοκληρωμένη την ιστορία! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! να σαι καλά! Είχε μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξή της στο μυαλό μου! με "πήγαινε" η ιστορία από μόνη της! Θα έρθουν και άλλες ιστορίες σύντομα! έχω κάποιες ιδέες και μία μάλλον με κερδίζει περισσότερο :) καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσα κι αν εχει Υποστεί η Καρδιά
    όταν η Ιστορία τελειώνει με το ΓιαΠαντα
    τα ρίχνει στο πηγαδι της Λήθης!!!


    Αφιερωση:

    http://www.youtube.com/watch?v=6PxYo3QFpl0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Happy end λοιπόν. Για πάντα. Και μάλλον μόνο σε περιπτώσεις βρικολάκων μπορεί να ισχύσει στην κυριολεξία το για πάντα, ε;

    Άντε και στα δικά σας οι ελεύθεροι!

    ΥΓ. Ήταν ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα!
    Περιμένω και άλλες ιστορίες.
    kisses!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @~reflection~
    etsi einai opos to eipes! auto einai pou metraei telika! iperoxi i afierosi!! se euxaristo poli poli! kalo sou vradi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Αθηνά...
    Happy end vevaios vevaios!! etsi akrivos! mono an eisai vrikolakas fisika :) :) xairomai pou sou arese! 8a er8oun kai alles nai!!!! polla filia kai kalo sou vradi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τουλάχιστον δικαιώθηκαν!!!! Ωραίο τέλος, γείτονα!!!!
    Ανυπομονώ για επόμενο!!!!
    Φιλιά πολλά πολλά από Δράμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @stavroulazerva
    Ε μα ναι! δεν είχε μείνει πολύ...είχα σκεφτεί να το εντάξω στο προηγούμενο κομμάτι αλλά είπα ένας επίλογος χρειάζεται! να σαι καλά γειτόνισσα! καλή εβδομάδα!! φιλιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλος; Δε νομίζω... Ήταν απλώς η αρχή για να πάρεις φόρα! Μπράβο, αγοράκι! Πάμε για το επόμενο τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Γιάννης
    Na sai kala! sigoura 8a er8ei kai nea istoria...ti skeftomai siga siga...kalo vradi! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς σε βρίσκω!καλή χρονιά! Έϊ! τί γίνεται εδώ;!!καινούργιο συγγραφικό αστέρι;!!Μπράβο σου!! Μου άρεσε ο τρόπος που γράφεις!! μας συναρπάζει!Περιμένω κι άλλα πολλά ,και με άλλα θέματα, γιατί τρομάζω με δράκουλες!!Κι εγώ γειτόνισσα, κατά κάποιο τρόπο, αφού γεννήθηκα στην αγαπημένη μου, Δράμα!!! Καλές δημιουργίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Φανή Παπ., Ζωγράφος
    Καλώς την!! Καλή χρονιά με υγεία! χαίρομαι που σ' άρεσε η προσπάθειά μου!! να σαι καλά! θα έρθουν και άλλες ιστορίες...να ωριμάσει λίγο η επόμενη ιδέα μου και θα ξεκινήσω! :) θα έχω άλλο θέμα φυσικά...αλλά μάλλον πάλι σκοτεινό :) :) Υπέροχη η Δράμα!!! Οπότε καλό βράδυ γειτόνισσα!!! Σε ευχαριστώ!! επίσης!!!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην κοιτάς που άργησα το σχόλιο!! Είχα έρθει καιρό τώρα να διαβάσω το όμορφο τέλος της ιστορίας σου και την αρχή της ζωής των ηρώων σου!!!!
    Υπέροχο!!!!
    Γρήγορα να έρθει η επόμενη ιστορία ε!!!
    Φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Sweet truth!
    na sai kala!!! :) xairomai pou sarese!! 8a er8ei kai i epomeni istoria...ligo ipomoni...exo arxisei na ti dimiourgo sto mialo mou :) filiaaa polla!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι ομορφο τελος!πραγματικα!!
    εχεις βραβειο!εχω ξεχασει μερικα ονοματα, και ενημερωνω απο εδω!
    φιλακια πολλααα
    κ καλο βραδυ :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ήλι
    Να σαι καλά!!! αααα έρχομαι!!! ευχαριστώ πολύ πολύ!! :) πολλά φιλιά και καλή σου εβδομάδα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό μήνα εύχομαι! Ωραίο στυλ γραψίματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Κωνσταντίνος Μπούτζουκας
    Πολύ καλό μήνα και σε σένα! να σαι καλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή