Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

9. Σκιά

Η Έλενα έμεινε στο νοσοκομείο για δύο μέρες μετά από το ατύχημά της. Οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι για την κατάστασή της πριν της δώσουν εξιτήριο. Έτσι της έκαναν όλες εκείνες τις απαραίτητες διερευνητικές εξετάσεις. Αξονικές τομογραφίες, μαγνητικές, αιματολογικές. Καμία δεν έδειξε το παραμικρό. Την άφησαν να φύγει και ακόμη είχαν μείνει με την απορία του τι είχε τελικά συμβεί και πως ήταν δυνατόν να έχει γλιτώσει μετά από το θανατηφόρο χτύπημα στο κρανίο που προκλήθηκε πέφτοντας από τη σκάλα και που ο νοσοκόμος του ασθενοφόρου είχε δει με τα μάτια του. Το αίμα του Μάρκου είχε επουλώσει ακόμη και το πιο μικρό τραύμα σε ελάχιστο χρόνο, μαζί φυσικά και το τραύμα στο κεφάλι που ήταν και το βασικό.

Ήταν μεσημέρι όταν η Έλενα μπήκε στο σπίτι του Μάρκου. Την περίμενε με ανυπομονησία και ευχόταν να μπορούσε να την παραλάβει ο ίδιος από το νοσοκομείο, κάτι που όμως ήταν αδύνατο να γίνει υπό το φως του ήλιου. Οι επόμενες μέρες κύλησαν ήρεμα. Τουλάχιστον έτσι έδειχναν να είναι. Ο Μάρκος φρόντιζε και πρόσεχε την Έλενα με τόση αγάπη και τρυφερότητα. Της μαγείρευε, της έβαζε την αγαπημένη του μουσική μήπως και τη μυήσει σ' αυτήν, έβλεπαν μαζί ταινίες όλων των ειδών. Η Έλενα συχνά έπαιζε μουσική με το βιολί της και ο Μάρκος ολοκλήρωνε σιγά σιγά τη συγγραφή του νέου του βιβλίου. Είχε περάσει κιόλας μία εβδομάδα και κανένας από τους δύο δεν είχε βγει από το σπίτι μιας και ο Μάρκος είχε μεριμνήσει τίποτε να μη λείπει. Μιλούσαν για τα πάντα, εκτός από το ατύχημα. Και αυτό γιατί και τους δύο τους απασχολούσε κάτι. Ο Μάρκος δεν ήθελε να τρομάξει την Έλενα και η Έλενα με τη σειρά της δεν ήθελε να τον ανησυχήσει αφού δεν ήταν και πολύ σίγουρη για τον λόγο που την έκανε να νιώθει άβολα.

Ήταν απόγευμα όταν ο Μάρκος αποφάσισε να μιλήσει πρώτος, να κάνει την αρχή...

"Έλενα νομίζω πως τώρα που έχουμε ηρεμήσει και οι δύο πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για το ατύχημα. Με απασχολεί κάτι και βλέπω πως σε απασχολεί και εσένα κάτι."
"Έχεις δίκιο. Νομίζω πως η ώρα γι' αυτή τη κουβέντα ήρθε, αρκετά την αναβάλαμε."

Κάθισαν ο ένας απέναντι στον άλλον με ύφος σοβαρό και την ανησυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Ο Μάρκος την κοίταξε όσο πιο ήρεμα μπορούσε και είπε...

"Εκείνο το βράδυ λίγο πριν ξεκινήσει το κονσέρτο και ενώ ήδη καθόμουν στη θέση μου διαισθάνθηκα κάτι περίεργο. Μία παρεμβολή, μία παρουσία. Έψαξα λίγο γύρω μου αλλά δεν είδα κάτι που να με αναγκάσει να σηκωθώ και να το ελέγξω. Να ήξερες πόσο το μετανιώνω τώρα. Έπρεπε να μη το αφήσω να περάσει έτσι. Ο ενθουσιασμός μου όμως για τη μουσική που ξεκινούσε εκείνη την ώρα με έκανε να μη δώσω την απαραίτητη προσοχή, να ξεχαστώ."
"Δεν έκανες κάτι λάθος. Πως να πάει το μυαλό σου στο κακό, αν υπήρχε βέβαια."...του απάντησε αμέσως η Έλενα και συνέχισε...
"Να σου πω όμως και εγώ κάτι που βλέπω ή καλύτερα ακούω τρεις μέρες τώρα, που δε το καταλαβαίνω και έχει αρχίσει να με τρομοκρατεί. Έχει τρεις νύχτες που στον ύπνο μου ακούω μία ανδρική φωνή να μου λέει...'Απλώς παραπάτησες...Δε με είδες ποτέ.'..."

Ο Μάρκος αμέσως πετάχτηκε από τη πολυθρόνα του. Τα είχε καταλάβει όλα. Γύρισε αναστατωμένος προς την Έλενα και της είπε σχεδόν φωναχτά...
"Μάλλον δεν είμαι όσο τελευταίος νόμιζα."
"Τι εννοείς;"
"Μόλις συνειδητοποίησα τι έχει συμβεί...Σε σαγήνευσαν...Σου είπαν τι να πεις και τι να θυμάσαι. Το ότι σου έδωσα το αίμα μου για να σε σώσω εξουδετέρωσε ως έναν βαθμό την αυθυποβολή και γι' αυτό μπορείς και ακούς τη φράση αυτή. Αυτό πρέπει ακριβώς να σου είπε αυτός που το έκανε. Κοίταξε μέσα στα μάτια σου και στο είπε ή καλύτερα στο επέβαλε. Το μόνο που δε καταλαβαίνω είναι ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό και κυρίως το γιατί να θέλει να σου κάνει κακό και μέσα από εσένα να κάνει κακό και σ' εμένα."

Η Έλενα πλησίασε τον Μάρκο και σαφέστατα αγχωμένη χώθηκε στην αγκαλιά του. Ο Μάρκος σε μια προσπάθεια να της μειώσει την αγωνία της έδωσε ένα μικρό φιλί και της είπε...
"Όλα δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με έναν βρικόλακα. Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτή τη σκιά που μας ακολουθεί και νομίζω πως έχω βρει και τι ακριβώς..."

12 σχόλια:

  1. Ε, όχι.... Δεν το αφήνεις, έτσι, αυτό..... Πες γρήγορα, τώρα, το παρακάτω..... θα σκάσω......
    Leviathan, υπέροχο!!!! Η αγωνία γίνεται μεγαλύτερη όσο το προχωράς!!!!!
    Περιμένω τη συνέχεια!!!
    Την καλησπέρα μου και καλό Σαββατοκύριακο!!! Πολλά φιλιά, γείτονα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!!! χαχα πολύ χάρηκα που το κατάλαβα ότι δεν ήταν ένα απλό ατύχημα!! Αλλά τώρα τι; μην αργήσεις το επόμενο!!
    Φιλιά και καλό σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειο! Και ευτυχως που το εγραψες, ειχα μεγαλη αναγκη να ξεφυγω λιγο! Μην αργεις τοσο ομως απο το ενα κομματι στο αλλο, μη μας κρατας σε αγωνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι η πρώτη ιστορία με βρικόλακες που διαβάζω. Και από ταινίες έχω δει σχετικές μόνο όσες είχαν γυριστεί για τον δράκουλα των Καρπαθίων και το συνέντευξη από έναν βρικόλακα. Δεν ήξερα ότι όταν ερωτεύονται είναι τόσο μα τόσο περιποιητικοί. Γενικά δεν ξέρω γύρω από το θέμα πολλά και μου αρέσει να διαβάζω αυτό που γράφεις γιατί είναι τελείως καινούργιο είδος μυθιστορήματος για εμένα!
    Καληνύχτα Leviathan!
    Kiss!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πω τη γνώμη μου για ορισμένα σημεία; Η φράση θανατηφόρο χτύπημα θα ήταν δόκιμη αν το χτύπημα επέφερε θάνατο, εφόσον όμως κάτι τέτοιο, ανεξαρτήτως συνθηκών, δεν συνέβη, η λέξη θανατηφόρο νομίζω οτι πρέπει να αντικατασταθεί. Σοβαρότατο, για παράδειγμα, είναι μια χαρά.

    Πιο κάτω λες, Ο Μάρκος φρόντιζε και πρόσεχε την Έλενα, νομίζω ότι υπάρχει μια υπερβολή στην χρήση και των δυο αυτών ρημάτων μαζί, το ένα θα ήταν αρκετό, και θα μπορούσες να δώσεις την έμφαση στις φροντίδες του Μάρκου με άλλες λέξεις.

    Γράφεις ωραία, οπότε έχει νόημα το "κοσκίνισμα"

    :)

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @stavroulazerva
    xairomai pou sou arese geitonissa! :) na sai kala!!! i sinexeia erxetai :) sidoma :) poli kali evdomada euxomai kai polla filiaaaaaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Sweet truth!
    ontos to eixes vrei! :) to epomeno einai sto milao mou kai 8a to grapso to sidomotero! :) filiaaa kai kali evdomada! :) filiaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @BUTTERFLY
    :) oloi 8eloume na xefigoume ligo... :) xairomai pou sou arese! na sai kala!! :) argo distixos logo xronou...ligos o atimos...filiaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Αθηνά...
    to Interview with the vampire einai apo tis pio agapimenes mou tainies ever!! :) na sai kala pou to apolamvaneis! o markos einai enas diaforetikos vrikolakas omologo! einai tou sinais8imatos xronia tora :) kali evdomada sou euxomai!!! :) filiaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Evanescence
    na ti peis fisika, giati oxi :) to "8anatiforo" to egrapsa akrivos giati 8a eprepe na einai...to aima ekane ti diafora...exeis omos dikio...oso gia to allo to evala en gnosi mou etsi giati i8ela na deixo tin ipervoli :) se euxaristo pou bikes sto kopo gia to sxolio...eilikrina...apla den eimai siggrafeas...eipame toso psinio den egina akomi... :) se peirazo! to xero pos 8a i8ela ligo parapano xrono isos gia na dior8ono merika pragmata prin ti dimosieusi alla pou na vre8ei...na sai kala!! kali evdomada! kiss! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ !!!ΜΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ!!!ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Nάσια
    :) :) ti na kano, prospa8o na kano oso pio sidoma boro :) filiaaaaaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή