Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

10. Γκάμπριελ

Σκοτάδι. Στο δωμάτιο επικρατούσε απόλυτη σιωπή. Σηκώθηκε από τη παλιά, φθαρμένη, δερμάτινη πολυθρόνα του και έβαλε στο cd player ένα cd κλασικής μουσικής τόσο δυνατά που η σιωπή διαλύθηκε μονομιάς. Τράβηξε στην άκρη την κουρτίνα. Η νύχτα είχε έρθει κιόλας. Τα φώτα του Λονδίνου γέμισαν το δωμάτιο απότομα. Αποκάλυψαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Κοντά και ξανθά μαλλιά, γαλάζια μάτια, έντονα ζυγωματικά, ένα πρόσωπο άγριο, γεμάτο γωνίες και με μια αρκετά ευδιάκριτη ουλή στην αριστερή πλευρά που δε θα έπρεπε να είναι εκεί. Εντυπωσιακός και τρομακτικός ταυτόχρονα. Γύρω στα 30 θα έλεγε κανείς αν προσπαθούσε να μαντέψει την ηλικία του. Βέβαια θα έπεφτε έξω κατά πολλές πολλές δεκαετίες μιας και ως θνητός γεννήθηκε το 1732. Κρατούσε στο δεξί του χέρι ένα ποτήρι γεμάτο, όχι όμως με κρασί όπως θα νόμιζε κάποιος που θα το έβλεπε από μακριά. Ένας σχετικός και γνώστης του θέματος θα καταλάβαινε αμέσως πως το ποτήρι περιείχε κατακόκκινο, ολόφρεσκο αίμα.

Άφησε το ποτήρι σε ένα τραπέζι και κατευθύνθηκε προς το διπλανό δωμάτιο. Έσπρωξε τη πόρτα και άναψε το φως μπαίνοντας. Το δωμάτιο ήταν σχεδόν άδειο. Είχε λιγοστά μικροέπιπλα και ένα μεγάλο ξύλινο κρεβάτι στο κέντρο του. Πάνω του ήταν ξαπλωμένη μια κοπέλα, όχι πολύ μικρή στην ηλικία. Είχε τα μάτια της ανοιχτά αλλά φαινόταν να βρίσκεται σε έναν δικό της κόσμο. Ο λαιμός της και τα γυμνά της χέρια ήταν γεμάτο από πληγές που αιχμηροί κυνόδοντες προξένησαν. Τη κρατούσε εκεί χωρίς δεσμά αλλά με τη δύναμη της αυθυποβολής. Δε μπορούσε να μιλήσει, να φωνάξει, να ξεφύγει από το μαρτύριο και ας είχε μόνο αυτό στο μυαλό της. Τη χρησιμοποιούσε ως δότη, ως πηγή αίματος και δεν ήταν η πρώτη. Ήταν κάτι που έκανε για πολλά χρόνια. Άλλες φορές το θύμα πέθαινε, άλλες πάλι όταν η διάθεσή του ήταν καλή τους άφηνε να φύγουν χωρίς φυσικά να θυμούνται τίποτε. Η νέα κοπέλα ήταν όμως ειδική περίπτωση. Βύθισε τα δόντια του στο λαιμό της. Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό της, χωρίς όμως να καταφέρει να βγάλει τον παραμικρό ήχο, πόσο μάλλον να κινηθεί, να προβάλει κάποια αντίσταση. Σκούπισε με το χέρι του το αίμα που έτρεξε στο πηγούνι του και της είπε...

"Μπορεί να έχω αγγελικό όνομα αλλά είμαι σίγουρος πως σκέφτεσαι ότι είμαι το ακριβώς αντίθετο. Μάλλον έχεις δίκιο. Για την ακρίβεια έχεις απόλυτο δίκιο. Ξέρεις όμως το φταίξιμο είναι όλο δικό σας."

Βγήκε από το δωμάτιο σχεδόν αμέσως. Έτσι κι αλλιώς δυνατότητα για απάντηση από μέρους της δεν υπήρχε. Σκέφτηκε πως θέλει λίγο αέρα και το μπαλκόνι ήταν ο κατάλληλος χώρος. Για κανένα δεκάλεπτο χάζευε τους θνητούς από ψηλά. Γι' αυτούς είχε μόνο μίσος. Όχι όμως μόνο γι' αυτούς.

Επέστρεψε στο δωμάτιο και άδειασε το ποτήρι που είχε αφήσει λίγο πριν. Είχε τραφεί μόλις τώρα όμως η δίψα δεν έφευγε ποτέ. Δεν είχε καταφέρει να βρει την ηρεμία που θα τον βοηθούσε να την ελέγξει. Τη γαλήνη και την ισορροπία που είχε εξασφαλίσει με τόσο κόπο την είχε χάσει μια και καλή μερικά χρόνια πριν. Πήρε το ποτήρι στο χέρι του και το πέταξε στον απέναντι τοίχο με τόση δύναμη που έσπασε σε αμέτρητα κομμάτια. Ο τοίχος αυτός ήταν καλυμμένος με δεκάδες ταλαιπωρημένες και μεγάλες φωτογραφίες. Σε αρκετές ήταν η κοπέλα που κρατούσε φυλακισμένη στο διπλανό δωμάτιο. Σε πολλές περισσότερες ήταν η Έλενα. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους όμως έδειχναν τον Μάρκο είτε μόνο του είτε μαζί με την Έλενα, σε διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς τους. Στο εστιατόριο του Άλεξ, στο θέατρο, στο δρόμο ή και έξω από τα σπίτια τους. Μάλιστα αυτές με τον Μάρκο δεν ήταν όλες πρόσφατες αλλά κάποιες τραβήχτηκαν εδώ και χρόνια. Ανάμεσα στις φωτογραφίες υπήρχαν αρκετές διάσπαρτες χειρόγραφες σημειώσεις με διευθύνσεις αλλά και οργισμένα σχόλια. Το σημείωμα με την ημερομηνία διεξαγωγής του κονσέρτου κινηματογραφικής μουσικής ξεχώριζε στο κέντρο όλων αυτών.

Πλησίασε σε μια από τις φωτογραφίες του Μάρκου. Το πρόσωπό του αγρίεψε κι άλλο. Έσυρε τα νύχια του με οργή πάνω της σκίζοντάς την. Αποκάλυψε τους κυνόδοντές του λες και ήταν έτοιμος να επιτεθεί και είπε...

"Μάρκο...δειλέ...προδότη. Το τέλος σου φτάνει. Το ατύχημα στο θέατρο ήταν μόνο η αρχή. Μια από αυτές τις μέρες η αγάπη θα πεθάνει."

22 σχόλια:

  1. Πω πω! Γινεται ολο και πιο ενδιαφερον! Λεβι μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @BUTTERFLY
    se euxaristo poli!!! na sai kala!! i sinexeia einai etoimi (sto mialo mou) xexe! filiaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμάν θα έχουμε προβλέπω οδυνηρές εξελίξεις! Φοβερή η εικόνα με την κοπέλα στο δωμάτιο. Ανατριχιαστική!
    Εύγε Leviathan!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγριεύει η κατάσταση....πραγματικά η σκηνη με την κοπέλα τρομακτικη!!!αυτός ο τύπος απαίσιος φαίνεται.για να δούμε εχω μεγάλη περιέργεια για το πως θα τελειώσει.φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή επιτυχία στις καινούργιες σου προσπάθειες οι οποίες μας αποκαλύπτουν το εκπληκτικό συγγραφικό ταλέντο σου !!!
    Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ...dark (έτσι μας αρέσει) και πολύ ενδιαφέρον! Περιμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γράφεις μυθιστόρημα; μπράβο Λέβι, ωραία έκπληξη για μένα που είχα καιρό να μπώ ;-)) καλή συνέχεια ;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το φταίξιμο των Αλλων
    ποτέ δε λειτουργεί Καταλυτικά στο ΜΟΙΡΟγνωμόνιο της Απόφασης για Εκτροχιασμό
    Εκτός κι αν Υπογραψει την Ατομική Ευθύνη του ο ως τότε Αθώος Εαυτός μας!!!


    Σε φιλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πω πω...!! χαμός γίνεται!! μα ποιος είναι αυτός επιτέλους!; μην αργείς για το επόμενο!! αγωνιώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Αθηνά...
    8a exoume exelixeis sigoura :) anatrixiastiki ti vrikes e? xairomai...autos itan o skopos mou! to kommati den eixe poli "drasi" alla nomizo itan apo ta pio skoteina mexri tora :) na sai kala!! kali evdomada! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Nάσια
    agrieuei ontos ka8os to fina le plisiazei :) o Gabriel einai kakos...poli kakos :) polla filia kai kali sou evdomada!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ART-TRAVELLER
    se euxaristo poli! na sai kala! de to paizo sigrafeas...mou ir8e i dia8esi na grapso kati mikro, autoteles kai kateu8eian skeftika ti sinexeia tou...etsi proekipse...i sinexeia etoimazetai :) kali evdomada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Pela Sofi
    eimai kai ego tou dark :) :) na eiste kala! :) kali evdomada! kiss!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @~reflection~
    to eipes iperoxa!! se euxaristo!! kali sou evdomada! filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @irini
    grafo mia istoria...ligo mikri gia mi8istorima...na sai kala!! se euxaristoooo!!! filia kai kali sou evdomada! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Sweet truth!
    to poios einai 8a to ma8eis sto epomeno.... :) den argo...mallon :) filiaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωωωωω... και ο απόλυτα κακός!!!! Μου αρέσει όλο και περισσότερο!!!!!
    Καλή συνέχεια!!!! Φιλιά γείτονα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @stavroulazerva
    e nai! kairos itane na emfanistei! xairomai geitonissa! :) na sai kala!! to epomeno kommati de 8a argisei ka8olou afou to exo sxedon etoimo! :) kalo sou vradi kai polla polla filiaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωωωω θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Το παρελθόν επιστρέφει...:)
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Evanescence
    poli kaka omos xeberdemata! epistrefei to parel8on kai malista me agries dia8eseis! i sinexeia molis bike :) kalo sou vradi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλο γουρουνι ειναι κι αυτο.ποτηρι?αιμα?ιου.ηταν και σιχαμα!και τι παθαιναν αν βγαινανε στο φως του ηλιουυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ήλι
    an evgainan sto fos tou iliou 8a ginodan staxti...o gabriel opos 8a deis einai arketa periplokos...exei boliki istoria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή