Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

7. Στάχτη

Τρίτη απόγευμα και η Έλενα βρισκόταν στο σπίτι της καλύτερης φίλης της όπου εδώ και ώρα απολάμβαναν το τσαγάκι τους ενώ κουβέντιαζαν περί ανέμων και υδάτων. Η Έλενα σήκωσε το βλέμμα της και κοίταξε έξω από το παράθυρο. Το φως είχε αρχίσει να χάνεται. Το ρολόι στον τοίχο έδειχνε 8 και 5. Το ημερολόγιο παρά δίπλα 14 Μαΐου του 1996...Είπε στη φίλη της ότι πρέπει να φύγει γιατί είχε υποσχεθεί στον αδερφό της, τον Άντονι πως θα πάνε βόλτα. Βγήκε στο δρόμο και ξεκίνησε για το σπίτι της που απείχε μόλις μερικά τετράγωνα. Στο δρόμο καθώς περπατούσε και σκεφτόταν πως να περάσουν τη βραδιά τους η ίδια και ο πολυαγαπημένος της βρικόλακας αδερφός της δεν έδωσε καθόλου σημασία στην περίεργη ησυχία που επικρατούσε. Έφτασε στο σπίτι, αποφάσισαν να πάνε για φαγητό ή να δούνε καμιά ταινία ή και τα δύο όμως τα σχέδιά τους μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ανατράπηκαν ριζικά. Είχαν φτάσει σχεδόν στην εξώπορτα της μονοκατοικίας όπου έμεναν από τα παιδικά τους χρόνια όταν ξαφνικά κάποιος έσπασε την πόρτα. Ήταν άντρες του στρατού. Ένα χέρι τράβηξε την Έλενα απότομα προς τα έξω και ταυτόχρονα ένας άλλος πυροβόλησε τον Άντονι πέντε φορές. Κάποιες σφαίρες βρήκαν στόχο μιας και ο Άντονι ήταν τελείως απροετοίμαστος και έτσι δε πρόλαβε να αντιδράσει και να αμυνθεί. Οι σφαίρες μπορεί να μην ήταν δυνατό να τον σκοτώσουν αλλά ήταν αρκετές για να τον ακινητοποιήσουν. Η Έλενα προσπαθούσε με όλες της τις δυνάμεις να ξεφύγει από τους άντρες του στρατού και να πάει κοντά στον αδερφό της αλλά τα χέρια που τη κρατούσαν δεν της έδιναν το περιθώριο να το κάνει. Φώναζε για βοήθεια, τους παρακαλούσε να σταματήσουν αλλά μάταια. Ο Άντονι αιμόφυρτος σύρθηκε προς την εξώπορτα. Το βλέμμα του συναντήθηκε με αυτό της Έλενας. Της έκανε ένα ανεπαίσθητο νεύμα σα να της έλεγε αντίο και τότε ήταν που ξεκίνησε η φωτιά. Οι στρατιώτες έβαλαν φωτιά στο σπίτι και λίγο πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες το εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως πυροβόλησαν τρεις φορές ακόμη τον Άντονι για να είναι σίγουροι πως δε θα ξεφύγει. Η Έλενα πια ούτε να φωνάξει μπορούσε, ούτε να αντιδράσει πια. Τα μάτια της είχαν πλημμυρίσει από δάκρυα καθώς έβλεπε τον Άντονι να γίνεται στάχτη μπροστά της.

Άνοιξε τα μάτια της και είδε πως βρισκόταν στο σπίτι της φίλη της. Η Σάρα το προηγούμενο βράδυ μόλις τα τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να μεταδίδουν τα νέα από την επιχείρηση εξόντωσης των τεράτων, όπως την χαρακτήριζαν, έτρεξε και μάζεψε την Έλενα στο σπίτι της αφού ήταν από τα ελάχιστα εκείνα άτομα που γνώριζαν την αλήθεια για τον Άντονι. Η Έλενα μετά βίας σηκώθηκε από το κρεβάτι με μάτια κατακόκκινα και χωρίς να έχει κανένα συναίσθημα μέσα της παρά μόνο οργή. Δε μπορούσε να πιστέψει το τι είχε γίνει. Πρώτα έφυγε η μητέρα της, μετά ήρθε η μεταμόρφωση και τώρα χάθηκε και ο Άντονι. Μπορεί να μην είχε μισήσει τους βρικόλακες, μόλις όμως μίσησε το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας. Μπήκε στο μπάνιο, έριξε λίγο νερό στο πρόσωπό της, μετά κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και πριν προλάβει να πάρει το βλέμμα της από το είδωλό της πρόσεξε δύο μικρές πληγές στον λαιμό της, δύο μικρές τρύπες, τα απομεινάρια ενός δαγκώματος.

Πετάχτηκε τρομαγμένη από το κρεβάτι της, μέσα στο άγχος. Ο Μάρκος δεν ήταν δίπλα της. Μάλλον της έφτιαχνε πρωινό στη κουζίνα. Σκέφτηκε πως ήταν όνειρο αλλά η ανακούφιση δεν ήρθε. Και πως να έρθει όταν ξαναέζησε μέσα από το όνειρο όλη εκείνη την πέρα για πέρα αληθινή και εφιαλτική νύχτα της σφαγής. Και πως να εξηγήσει το τελευταίο φανταστικό κομμάτι του ονείρου με τα σημάδια στο λαιμό της. Τι να σήμαιναν άραγε; Μία τόσο σημαντική μέρα και ενώ ένιωθε πραγματικά ευτυχισμένη με τον Μάρκο γιατί θυμήθηκε και είδε κάτι τόσο θλιβερό; Η μεγάλη μέρα του κονσέρτου είχε μόλις ξημερώσει και δυστυχώς δε ξεκίνησε καθόλου καλά.

14 σχόλια:

  1. Αμαν αμαν! τετοιο στραπατσο! Για να δουμε τι επεται!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως αν μη τι άλλο δεν πλήττει στη ζωή της η Έλενα! Πέρα όμως από το χιούμορ, η αλήθεια είναι ότι μια αγωνία την έχω για τη συνέχεια…
    Καλό βράδυ Leviathan!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ!!!!ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΑΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Αθηνά...
    plixi...oxi...se kamia periptosi :) :) ipomoni kai i sinexeia erxetai! :) kalo sou vradi! kiss! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Nάσια
    xexe e de 8a sas skaso kai poli :) filiaaaaaaa! :) na sai kala!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι ναι το ξέρω είμαι αδιόρθωτη αλλά δεν έχω pc τον τελευταίο καιρό και γι αυτό άργησα!
    Αντε να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Sweet truth!
    ego argo perissotero...na grapso to epomeno kommati :) na sai kala!!! filiaaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ δυνατό κομμάτι!!!! Όσο πάει η αγωνία κορυφώνεται!!!! Περιμένω να δω που το πας..... εναγωνίως!!!! Φιλιά πολλά πολλά, γείτονα!!!! Καλή συγγραφική συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @stavroulazerva
    xairomai pou sou arese geitonissa! :) na sai kala!!! i sinexeia grafetai tora! :) kali siggrafiki sinexeia kai se sena!!! kalo vradi kai polla filiaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλλον θα ψάχνει σε λίγο για συνολάκι βρικολακίνας και να δω πως θα παει στο κονσέρτο...
    για να δούμε τι θα δούμε :)
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Evanescence
    xexe gia na doume loipon! to epomeno kommati einai etoimo...ti kiriaki na eimaste kala 8a to valo! :) kalo weekend! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα ειναι αδικοοο!καλα πως το εμαθαν πως ειταν βρικολακας?τςτςτς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ήλι
    i Elena ezise polles "adikies"...o aderfos tis eixe apokalif8ei mazi me to sinolo sxedon ton vrikolakon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή